Selim Idriss, seful statului major al Armatei Siriene Libere, a fost demis de catre Consiliul Militar Superior.

"CSM a decis in unanimitate in reuniunea sa din 16 februarie sa il demita pe Selim Idriss din functia de sef al statului major si sa il numeasca in locul lui pe generalul de brigada Abdel al-Ilah al-Bashir", a anuntat colonelul Qassem Saadeddine, inconjurat de alti membri ai CMS, intr-o inregistrare video postata pe Internet, citat de MEDIAFAX.

El a invocat "paralizia din cadrul statului major in ultimele luni", necesitatea de a-l "restructura" si "dificultatile cu care se cofrunta revolutia siriana" in fata regimului presedintelui Bashar al-Assad.

O sursa din cadrul opozitiei siriene a confirmat, duminica, pentru AFP, demiterea lui Selim Idriss, asigurand ca principalul repros facut generalului, numit in decembrie 2012, este "proasta distribuire a armelor" in randul rebelilor pe teren, in plus fata de "erorile si neglijenta in lupta" si fata de "distantarea sa de preocuparile insurgentilor".

ASL a fost prima coalitie rebela formata dupa militarizarea revoltei din Siria pentru a incerca sa il indeparteze de la putere pe Bashar al-Assad.

Abdel Ilah al-Bashir este seful consiliului militar rebel pentru regiunea Qouneitra, in sudul Siriei. El a dezertat din armata in 2012, iar fiul lui a fost ucis in lupte la inceputul anului, potrivit paginii de Facebook a ASL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.