Sub conditii extrem de stricte si numai cu acordul parintilor, legea adoptata recent permite copiilor bolnavi sa poata fi eutanasiati.

Parlamentul Belgian a adoptat legea care permite eutanasierea minorilor cu boli incurabile. Belgia devine astfel a doua tara din lume, dupa Olanda, care permite eutanasierea copiilor.

Senatorul socialist Philippe Mahoux, autorul legii belgiene care permite eutanasierea adultilor din 2002, a explicat ca a trebuit sa raspunda dorintelor exprimate de medici pediatri confruntati cu "suferinta insuportabila" a pacientilor minori, potrivit realitatea.net.

Cu aceasta lege ce oferim noi copiilor care traiesc intr-o suferinta foarte mare, in conditii dificile atat pentru parinti, cat si pentru copiii lor? Oferim posibilitatea ca ei sa moara cu demnitate si fara dureri de nesuportat”, a spus Karine Lalieux, parlamentar socialist.

Biserica Catolica a dezaprobat proiectul, in timp ce in lumea medicala parerile sunt impartite. Potrivit sondajelor, 73 la suta dintre belgieni sunt de acord cu aplicarea eutanasiei in cazul minorilor, scrie digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.