Ucraina condusa de presedintele Viktor Ianukovici a pierdut independenta in fata Rusiei dupa refuzul semnarii acordului de asociere cu Uniunea Europeana, afirma Iulia Timosenko, unul dintre liderii opozitiei ucrainene.

"Presedintele Ianukovici nu mai are libertatea de a lua decizii independente; de aceea, trebuie sa se retraga de la putere", a declarat Timosenko intr-un interviu acordat revistei Jerkalo Tijnia, relateaza AFP.

"Atunci cand opozitia si liderii occidentali negociaza cu Ianukovici, trebuie sa inteleaga ca, de fapt, negociaza cu presedintele rus Vladimir Putin, printr-un intermediar mai putin calificat", a continuat Timosenko, potrivit MEDIAFAX.

"La nivel international, Ucraina nu mai este considerata a fi un interlocutor independent. Dupa esecul semnarii acordului de asociere cu UE si dupa alte evenimente umilitoare, suntem considerati un partener inferior al Rusiei", a subliniat Timosenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.