Aproximativ 200 de militari portughezi au protestat joi, la Lisabona, fata de restrictiile bugetare impuse fortelor armate in cadrul politicii de austeritate a Guvernului.

Cele trei asociatii reprezentative ale personalului militar au lansat impreuna un apel la manifestatii pentru joi seara, in vederea exprimarii "sentimentului de idignare tot mai puternic pe care-l resimt majoritatea militarilor" fata de masuri prevazute in bugetul de stat pentru 2014.

Protestatarii au denuntat reduceri de salarii aplicate functionarilor publici, pe care le considera "nedrepte si dramatice", iar "taierile bugetare - periculoase", care au, in opinia lor, un impact "foarte negativ" asupra motivarii militarilor si capacitatii lor de a-si indeplini misiunea, scrie MEDIAFAX.

"Militarii se afla in strada pentru ca a venit vremea sa se puna capat acestor politici care provoaca suferinta tuturor portughezilor, nu doar militarilor", a declarat Rogério dos Santos, un puscas marin in retragere, care manifesta, pe ploaie, in centrul capitalei.

Aflata sub asistenta incepand din 2011, Portugalia s-a angajat sa aplice un program dur de economii, cu scopul de a-si asana finantele publice.

Politica de austeritate, aparata de Guvernul de centru-dreapta, este criticata extrem de dur de catre sindicate, care intampina totusi dificultati in privinta unei sporiri a mobilizarii, in pofida unor manifestatii si greve organizate frecvent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.