Guvernul american a lansat miercuri un mecanism de prevenire a atacurilor informatice, suspectate ca ar viza securitatea nationala a tarii.

Washingtonul a autorizat crearea unei retele pentru schimbul de informatii cu privire la atacuri informatice, mecanism care va functiona pe baza de voluntariat.

Obiectivul principal al acestei masuri consta in protejarea infrastructurii statului impotriva unor atacuri care ar putea sa o paralizeze.

"Acest caz reprezinta o dovada ca sectorul privat si Guvernul pot si trebuie sa lucreze impreuna pentru a elimina aceasta amenintare", a declarat presedintele american Barack Obama, citat intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

"Desi aceasta initiativa reprezinta un pas important, inca raman multe de facut pentru consolidarea securitatii in domeniul Internetului", a adaugat el.

"Prosperitatea Americii, securitatea sa nationala si libertatile noastre individuale depind de angajamentul nostru de a garanta securitatea in domeniul Internetului, care trebuie sa inspire incredere si sa fie interoperabil", a subliniat Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.