Iubitorii de animale din intreaga Europa s-au revoltat dupa ce angajatii unei gradini zoologice din Copenhaga au eutanasiat o girafa sanatoasa si au transat-o in fata vizitatorilor.

Iubitorii de animale au criticat decizia gradinii zoologice de a eutanasia girafa Marius, de un an si jumatate, pentru ca nu poate risca risca consangvinizarea si nu are suficient spatiu sa o mute.

In ciuda faptului ca iubitorii de animale au lansat o petitie online care a strans peste 25.000 de semnaturi si o gradina zoologica din Marea Britanie s-a oferit sa gazduiasca girafa, conducerea gradinii zoologice din Danemarca a ucis, duminica, girafa, in fata vizitatorilor.

Animalul a fost anesteziat si apoi ucis cu un pistol de abator, pentru ca o eventuala injectie letala ar fi contaminat carnea. Angajatii au efectuat autopsia, dupa care cadavrul a fost impartit animalelor carnivore.

"Girafele noastre fac parte dintr-un program international de crestere, care are ca scop asigurarea unei populatii sanatoase. Nu putem realiza acest lucru decat prin potrivirea compozitiei genetice a diverselor animalele, tinand cont si de spatiul disponibil. Atunci cand imperecherea merge atat de bine ca in cazul girafelor, se ajunge din cand in cand la problema surplusului", a declarat Bengt Holst, director stiintific la gradina zoologica din Copenhaga, potrivit mediafax.ro.

Gradina zoologica din Danemarca face parte din Asociatia Europeana a Gradinilor Zoologice si Acvariilor, care nu permite consangvinizarea si se opune vanzarii animalelor.

Mai mult, conducerea gradinii a explicat ca mutarea lui Marius nu era o optiune viabila, pentru ca ar fi produs aceeasi problema, multe dintre animalele din gradinile zoologice europene fiind inrudite.

"Nu inteleg de ce au aparut aceste reactii. Intr-adevar este prima girafa pe care o eutanasiem din acest motiv", spune Holst, care precizeaza insa, ca in jur de 20-30 de animale sunt ucise in fiecare an in gradina zoologica din Copenhaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.