Individul de origine ucraineana care a incercat in urma cu trei zile sa deturneze un avion e linie turcesc catre Soci (Rusia), unde incepeau Jocurile Olimpice, a fost pus sub acuzare duminica, de catre un tribunal de la Istanbul, si plasat in detentie preventiva.


AFP, citat de MEDIAFAX, nu precizeaza ce capete de acuzare au fost retinute impotriva cetateanului ucrainean, dar se pare ca este vorba despre "piraterie aeriana", o infractiune pasibila de o pedeapsa de pana la 20 de ani de inchisoare potrivit Codului Penal turc, precizeaza unii specialisti.

Barbatul, in varsta de 45 de ani, care s-ar numi, potrivit presei turce, Artem Kozlov, era interogat incepand de vineri seara de catre politia turca antiterorista.

El a fost incarcerat intr-o inchisoare din oras, potrivit Dogan.

In tara sa, ucraineanul este vizat de o ancheta pentru "amenintare cu comiterea unui act terorist", pentru care risca maximum zece ani de inchisoare.

Potrivit serviciilor ucrainene speciale, "el cerea deturnarea avionului catre Soci unde, in opinia sa, se aflau (presedintii rus si ucrainean) Putin si Ianukovici care, sustine el, au mainile patate de sange".

Confruntari, la Kiev, s-au soldat cu cel putin patru morti si aproximativ 500 de raniti, in ianuarie.

Tot potrivit serviciilor ucrainene, piratul aerului "cerea eliberarea tuturor ostaticilor din Ucraina, in caz contrar amenintand ca arunca avionul in aer".

Opozitia ucraineana ii considera "ostatici" ai puterii pe manifestantii arestati in timpul unor confruntari.

Ministrul turc al Transporturilor Lütfü Elvan a exclus, sambata, o pista terorista.

Pasagerul a fost retinut de catre fortele de ordine turce dupa cateva ore de la aterizarea avionului de tip Boeing 737 apartinand companiei turce Pegasus pe Aeroportul Sabiha Gökçen, pe malul asiatic al Istanbulului.

Cei 110 pasageri de la bordul acestui avion, care asigura o cursa Kiev-Istanbul, au fost evacuati fara probleme, dupa patru ore de la incident.

Citeste si:
Alexandra Stan, ajutor pentru victimele cutremurelor din Turcia:...
Alexandra Stan, ajutor pentru...

Un comando a urcat la bordul avionului si l-a imobilizat pe barbat, care nu dispunea de vreun dispozitiv exploziv.

Securitatea JO provoaca numeroase ingrijorari, intr-un oras situat in apropiere de republici instabile din Caucaz, scena unor atentate recente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.