Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a considerat "inacceptabile" declaratiile secretarului de Stat adjunct american, Victoria Nuland, despre Europa in contextul crizei ucrainene.

O scurgere de informatii a facut ca o conversatie telefonica a lui Nuland in legatura cu rolul UE in Ucraina sa fie data publicitatii joi. "F... EU", i-a spus ea interlocutorului sau.

Cancelarul german Angela Merkel a considerat aceste declaratii ca fiind "absolut inacceptabile", dar purtatoarea de cuvant a diplomatiei UE, Catherine Ashton, contactata vineri, a refuzat sa comenteze acest incident, scrie MEDIAFAX.

Van Rompuy, a declarat vineri seara pentru postul de televiziune belgian flamand Canvas ca declaratiile lui Nuland trebuie repuse in context, apreciind ca "acest lucru este inacceptabil din partea unui partener", afirma sambata presa belgiana francofona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.