Capitala Japoniei a fost traversata sambata de o furtuna de zapada, oras situat in mijlocul unei depresiuni atmosferice care s-a abatut asupra Japoniei sambata, provocand doi morti si 89 de raniti si blocand la sol sute de avioane.

Ajunsa pe insula Kyushu (sud-vestul Japoniei), in noaptea de vineri spre sambata, depresiunea insotita de ninsori si ploi a afectat mare parte din insula principala Honshu sambata, de la Hiroshima pana in regiunea Tohoku (nord-est), trecand prin orasul istoric Kyoto, metropolele Osaka, Nagoya si Yokohama, precum si prin capitala, spune MEDIAFAX.

Televiziunea publica NHK a anuntat ca cel putin 89 de persoane au fost ranite, dintre care 17 grav, in estul tarii in incidente legate de zapada.

Aceasta a anuntat, de asemenea, un accident de masina provocat de polei, care a provocat moartea a doua femei, in varsta de 88 si 90 de ani, care se indreptau catre un azil din centrul Japoniei.

La Tokyo, unde ninsoarea era deosebit de abundenta, un strat de zapada de opt centimetri acoperea mai multe cartiere in jurul orei 16.00 (09.00 ora Romaniei), iar agentia de meteorologie previziona pana la 20 de centimetri pana duminica dimineata.

Agentia a emis un buletin de alerta impotriva ninsorilor abundente din capitala, o premiera in ultimii 13 ani. Ea a avertizat in legatura cu rafalele puternice de vant si valurile mari de pe litoralul Oceanului Pacific, in estul tarii.

Aproximativ 3.400 de locuinte au ramas fara curent electric la Tokyo si in imprejurimi, a anuntat compania Tokyo Electric Power (Tepco).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.