Grace este una dintre putinele fete din Malawi care a vorbit despre riturile de trecere catre lumea adulta.

La varsta de 10 ani a fost trimisa de parinti intr-o tabara de initiere, alaturi de alte fete de varsta ei. „Eram fericite, pentru ca nu stiam ce este acolo”, povesteste adolescenta.

Ceea ce i s-a spus in tabara a socat-o: „Trebuie sa te culci cu un barbat si sa scapi de urmele copilariei. Daca nu o faci, te vei imbolnavi”.

Femeile care coordonau tabara le-au aratat fetelor mai multe pozitii sexuale. Ca si demonstratie femeile se urcau pe fetele intinse si mimau actul sexual.

"Trebuie sa fie ca un dans, sa aveti un barbat deasupra voastra pe care sa il faceti fericit", li se spunea, potrivit cnn.com.

In unele tabere exista anumiti barbati, numiti „hiene”, care erau desemnati sa faca sex cu fetele participante. Iar de folosirea metodelor de protectie impotriva bolilor nici nu putea fi vorba. In Malawi, 10% dintre femeile cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani au SIDA, contactand boala din aceste tabere.

Grace a refuzat in tabara sa treaca prin initierea sexuala si a fost exclusa de comunitate din aceasta cauza.

"Orice parinte isi trimite copilul intr-o astfel de tabara pentru ca altfel acesta nu este primit in comunitate", a spus Jean Mweba, specialista in sanatatea reproductiva a fundatiei ONU.

Grace a cerut ajutorul unei fundatii a Natiunilor Unite, iar acum este activist pentru drepturile copiilor. Tabere similare sunt organizate si pentru baieti.

Comisia pentru Drepturile Omului din Malawi sustine ca au fost cazuri in care fetitie de 6 ani au fost trimise in tabere de initiere.

Sursa video: cnn.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.