Romi din Romania care traiesc in apropiere de Place de la Republique, la Paris, au fost victime ale unor atacuri cu acid, relateaza Le Monde in pagina electronica de miercuri, citand o ancheta publicata de site-ul Mediapart.

Potrivit publicatiei Le Monde, voluntari din cadrul Asociatiei Autremonde afirma ca au vazut pe 16 ianuarie un barbat care varsa un lichid pe o saltea apartinand unui cuplu instalat la coltul strazilor Temple si Beranger. Agresorul a fugit atunci cand i-a vazut pe voluntari, care nu au avut altceva de facut decat sa constate pagubele.

"Lichidul ardea saltelele, un lichid negru, ori negrul era rezultatul coroziunii. Oricum, rodea saltelele", a declarat unul dintre ei pentru Mediapart. Mai mare a fost frica decat raul provocat romilor, dar alt voluntar s-a ars la degete cu lichidul care s-a impregnat intr-unul dintre rucsacii sai, potrivit publicatiei, scrie mediafax.

In opinia unui coleg de-al acestuia ar fi vorba despre "o forma lichida de acid sulfuric sau soda caustica, un tip de produse pe care-l utilizam pentru desfundarea tevilor. Este coroziv, arde". Voluntarii au aflat de la alti romi ca agresorul nu era la prima incercare, ca o femeie a fost deja stropita cu un produs coroziv la nivelul antebratului si ca agresorul a revenit pentru a ameninta familiile prezente.

Potrivit martorilor, agresorul ar fi una si aceeasi persoana, iar atacurile, despre care au auzit mai multe asociatii, ar fi inceput in vara lui 2013. Agresorul ar fi "proprietarul unor imobile care ar vrea sa «curete totul»", a declarat presedinta Asociatiei "Entraides citoyennes", care ajuta persoane fara adapost.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.