Apropierea Georgiei de Uniunea Europeana este "ireversibila", fiind "singura cale" pentru aceasta tara, care este mai bine inarmata decat Ucraina pentru a rezista "presiunilor" Rusiei, afirma premierul Irakli Garibasvil.

"Georgia doreste sa semneze cat mai curand acordul de asociere cu Uniunea Europeana, daca este posibil chiar pana in august", a subliniat Irakli Garibasvili la Bruxelles, unde s-a intalnit cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, scrie MEDIAFAX.

Georgia si Republica Moldova au parafat acorduri de asociere cu Uniunea Europeana in noiembrie 2013.

"Europa este singura cale posibila pentru Georgia. Este atat optiunea Guvernului, cat si cea a poporului", a spus Garibasvili.

"Georgia este mai putin dependenta de Rusia, care are mai putine mijloace de presiune politica sau economica asupra noastra decat Ucraina", a insistat premierul georgian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.