Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a promulgat vineri legea privind amnistierea manifestantilor arestati si proiectul de abrogare a legilor privind reprimarea protestelor.
Parlamentul ucrainean a adoptat miercuri o lege privind amnistierea manifestantilor arestati in urma confruntarilor cu fortele de ordine, insa opozitia s-a abtinut de la vot. Dupa mai multe ore de negocieri tensionate, textul a fost aprobat de 232 de deputati din cei 416 prezenti, scrie MEDIAFAX.

Ucraina se confrunta cu o criza politica fara precedent dupa ce Administratia Viktor Ianukovici a refuzat, in noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeana, preferand apropierea de Rusia. Protestele s-a intensificat de aproximativ doua saptamani, in contextul adoptarii unor legi care permiteau dispersarea brutala a manifestatiilor. Legile controversate au fost abrogate marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.