Doi sefi ai unui grup de presa din Franta au fost sechestrati, incepand de marti seara, de angajatii companiei, care sunt nemultumiti de planul de restructurare pe care conducerea vrea sa il aplice.

Secretarul general al grupului Centre France/La Montagne, Gilles Crémillieux, si directorul de resurse umane al companiei, Jérôme Rivière, au fost retinuti marti, la ora locala 18.00, si si-au petrecut noaptea la sediul cotidianului La République du Centre, din localitatea franceza Saran.

Un purtator de cuvant al salariatilor acestui grup regional de presa, Christophe Bourdeau, a declarat in timpul noptii ca, dupa o noua reuniune cu sindicalistii si vazand ca discutiile nu avanseaza, salariatii au avut "o reactie orgolioasa" si au decis sa "ii retina" pe cei doi sefi peste noapte, scrie MEDIAFAX.

Cei doi membri ai conducerii grupului de presa au fost blocati in sediul cotidianului La République du Centre, insa cei 25 de salariati care i-au retinut pe cei doi sefi nu au recurs la violente, a mai spus Christophe Bourdeau. Cei mai multi dintre cei 25 de salariati care au recurs la aceasta inedita forma de protest sunt in principal din departamentele tehnice.

Caracterul pacifist al actiunii a fost constatat si de politie, a precizat Christophe Bourdeau.

Salariatii, aflati in greva incepand din 18 ianuarie, protesteaza fata de valoarea unei prime propuse de conducerea grupului de presa ca masura compensatorie in cadrul unui plan social care prevede inchiderea unei tipografii a companiei, aflata in localitatea Saran, si concedierea a 78 de persoane.

"Conducerea a propus marti seara sa creasca valoarea acestei prime de la 7.000 la 7.500 de euro (...)", a spus Bourdeau. Insa, salariatii cer o suma de 62.000 de euro.

Din cauza grevei, cotidianul La République du Centre nu a mai aparut pe piata de 11 zile, cu exceptia editiei sale duminicale.

Grupul de presa Centre France/La Montagne detine 8 cotidiene si 12 saptamanale si are 1.200 de angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.