Toate magistralele de cale ferata sunt deschise miercuri, dar pe opt linii sunt restrictii de circulatie, iar 177 de trenuri sunt anulate, potrivit companiei CFR Calatori.

Potrivit situatiei centralizate pana la ora 08.00, circulatia este restrictionata, din cauza sulurilor de zapada, pe opt linii, respectiv Braila - Faurei-Buzau, Bucuresti Nord - Urziceni, Golesti - Chitila, Marasesti - Tecuci-Barbosi, Ploiesti - Ramnicu Sarat-Adjud, Ploiesti Sud-Armasesti, Urziceni - Slobozia si Veresti - Leorda. Pe aceste linii este interzisa circulatia trenurilor formate din automotoare, echipele de interventie actionand cu utilaje, scrie MEDIAFAX.

Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferata, dar circulatia trenurilor este adaptata la conditii meteo nefavorabile, Comandamentul de Iarna instituit fiind operational in continuare, se arata intr-un comunicat de presa al companiei CFR Calatori.

Miercuri sunt anulate 177 de trenuri, decizia luata de operatorii feroviari fiind necesara intrucat in conditii de iarna se prelungesc timpii de parcurs.

Angajatii companiilor feroviare vor comunica permanent modificarile care intervin in graficul trenurilor si vor interveni cu utilaje pentru deszapezire, astfel incat circulatia trenurilor sa se desfasoare in conditii de siguranta pe toate rutele de cale ferata, a precizat sursa citata. Inainte de plecarile trenurilor in cursa, graniturile sunt pregatite pentru circulatie in conditii de iarna si se incearca asigurarea locomotivelor Diesel de rezerva in toate zonele afectate.

De asemenea, va fi asigurata alimentarea cu energie electrica a garniturilor aflate in stationare, pentru a fi mentinuta caldura in trenuri la un nivel de confort termic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.