Rezervele financiare ale domeniului reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii au ajuns la un minim istoric de 1 milion lire sterline, comparativ cu 35 de milioane de lire sterline in 2001, din cauza administrarii inadecvate de catre consilierii regali.

Consilierii nu au reusit sa controleze finantele, in timp ce palatele regale "se prabusesc", se arata in raportul intocmit de o comisie a Camerei Comunelor din parlamentul de la Londra, scrie mediafax.

Cheltuielile au depasit in asemenea masura veniturile incat rezervele au scazut de la 35 de milioane de lire in 2001 la doar 1 milion de lire in prezent, au afirmat membrii comisiei, citati de cotidianul The Telegraph.

Trezoreria britanica trebuie sa preia controlul si sa ajute la protejarea palatelor "de noi distrugeri si deteriorari", noteaza parlamentarii.

"Consideram ca Trezoreria are datoria de a fi implicata activ in supravegherea planurilor si managementului financiar al Casei Regale, dar nu facut acest lucru", a declarat Margaret Hodge, presedinte al comisiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.