Extrase din mai multe scrisori inedite, atribuite fostului lider SS Heinrich Himmler si insotite de fotografii de familie ale acestuia, au fost publicate in editia de duminica a ziarului Die Welt, Welt am Sonntag.

In editia sa de duminica, ziarul Die Welt a publicat, pe sapte pagini, o parte din corespondenta comandantului SS si a colaboratorului apropiat al lui Adolf Hitler, scrisorile fiind insotite de fotografii in care Himmler apare la pescuit, scaldandu-se in lac sau hranind un pui de cerb, scrie MEDIAFAX.

Fragmente din corespondenta lui Himmler, cea mai importanta colectie de documente private, alcatuita din scrisori si fotografii, inclusiv scrisori de dragoste ale artizanului Holocaustului, vor fi publicate intr-un serial in opt parti, in editia de duminica a ziarului Die Welt.

Heinrich Himmler a fost unul dintre cei mai influenti lideri nazisti din cercul lui Adolf Hitler. Ca sef al fortelor Waffen-SS, al politiei secrete Gestapo si al politiei, Himmler a fost responsabil pentru lagarele de concentrare si pentru moartea a milioane de oameni. Documentele private ale acestuia au fost considerate pierdute timp de cateva decenii si abia recent sute de fotografii, insemnari si fotografii din colectia privata ale liderului SS au fost scoase la lumina.

Documentele s-au aflat in posesia regizoarei de film din Israel Vanessa Lapa, care le-a mostenit din partea familiei, si copii ale acestora au fost cercetate de o echipa de jurnalisi ai ziarului Die Welt incepand din anul 2011. In prezent, documentele originale se afla in seiful unei banci din Tel Aviv, conform diewelt.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.