Regimul din Siria va fi responsabil de esecul negocierilor de pace daca isi retrage delegatia de la reuniunea Geneva II, avertizeaza Ministerul francez de Externe.

"Daca se vor retrage, vor purta responsabilitatea esecului negocierilor", a declarat Romain Nadal, purtatorul de cuvant al diplomatiei franceze.

"Franta continua sa spere ca reuniunea din Elvetia va conduce la instalarea unui guvern de tranzitie in Siria. Asteptam si adoptarea unor masuri de incredere - precum eliberarea de prizonieri, incetarea focului si accesul umanitar in zonele beligerante", a declarat oficialul francez, scrie MEDIAFAX.

Opozitia siriana a refuzat, vineri, sa se aseze la aceeasi masa cu reprezentantii regimului sirian. In acest context, ministrul sirian de Externe, Walid Muallem, l-a informat pe emisarul international Lakhdar Brahimi ca delegatia siriana ar putea parasi conferinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.