Liderii opozitiei ucrainene si-au exprimat dezamagirea, joi seara, dupa negocierile cu presedintele ucrainean Viktor Ianukovici, care s-au soldat cu concesii modeste, si au facut apel catre manifestanti sa ramana mobilizati, insa fara varsari de sange.

Dupa patru ore de negocieri, unul dintre liderii miscarii de contestare, Arseni Iateniuk, a apreciat ca exista "sanse mari" pentru "a pune capat baii de sange". Insa, putin mai tarziu, el s-a aratat mai temperat, la fel ca si alti lideri din cadrul opozitiei, in fata miilor de manifestanti reuniti in Piata Independentei.

"Stiu cat de tensionata este situatia, stiu cat de mari sunt asteptarile, stiu cat de mult sunteti dezamagiti", a declarat fostul boxer Vitali Kliciko, scrie MEDIAFAX.

"Singurul lucru pe care l-am obtinut de la intrevederea cu Ianukovici este o promisiune de eliberare a tuturor militantilor", a afirmat el, anuntand ca presedintele a respins propunerile de prezentare a demisiei.

Nationalistul Oleg Tiagnibok a adaugat ca presedintele a propus opozitiei sa elibereze strada Grusevski, teatrul, incepand de duminica, a unor scene violente de gherila urbana, in schimbul asigurarii linistii in Piata Independentei, situata in apropiere si ocupata de doua luni de catre manifestanti.

Intr-un comunicat, Ministerul de Interne a confirmat anunturile facute de Kliciko si Tiagnibok.

Noi negocieri urmeaza sa aiba loc, insa nu s-a fixat o data exacta. Presedintele a cerut joi convocarea unei sedinte extraordinare a Parlamentului, prevazuta pentru marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.