Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru dezbaterea eventualei demiteri a Guvernului, o revendicare solicitata de manifestantii proeuropeni de la Kiev.

Viktor Ianukovici s-a intalnit cu presedintele Parlamentului, Volodimir Ribak, si i-a cerut sa convoace o sesiune extraordinara pentru "solutionarea rapida" a crizei si pentru validarea rezultatelor negocierilor cu opozitia, a comunicat Presedintia Ucrainei.

Ribak a precizat ca sesiunea extraordinara ar urma sa fie convocata saptamana viitoare.

Cinci protestatari au murit in confruntarile cu fortele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alti aproximativ 300 au fost raniti. Uniunea Europeana s-a declarat "socata" de violentele din Ucraina, avertizand Kievul cu "posibile actiuni" si "consecinte" asupra relatiilor bilaterale. "Deplangem in termenii cei mai puternici utilizarea fortei si violentele", a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, adaugand ca UE analizeaza "posibile actiuni si consecinte asupra relatiilor bilaterale", scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.