Bernadette Chirac crede ca sotul ei, fostul presedinte francez Jacques Chirac, in varsta de 81 de ani, care are probleme cu memoria, nu va mai vorbi niciodata in public.

"Pentru moment are probleme cu memoria", a declarat miercuri, pentru Europe 1, Bernadette, care este casatorita din 1956 cu Jacques Chirac, ales presedinte al Republicii in 1995 si reales in 2002. "De aici, necesitatea de a citi si a primi vizite. Primeste multe vizite", "vizitatori amabili, generosi, care ii vorbesc despre subiecte care il intereseaza", a spus ea.

Intrebata daca fostul sef de stat sufera de maladia Alzheimer, Bernadette Chirac a raspuns ca nu crede si si-a exprirat speranta ca "vom fi crutati de o asemenea incercare". "Nu prezinta simptomele (maladiei), dar este adevarat ca are o baza mica a memoriei, in functie de moment, este foarte variabila", a declarat fosta Prima Doamna, scrie MEDIAFAX.

"Nu cred ca va dori" sa vorbeasca despre acest lucru, a raspuns ea unei intrebari in acest sens.

Fostul presedinte, care a fost si primar al Parisului (1977-1995), a fost supus, la sfarsitul lui 2013, unei interventii renale.

Jacques Chirac a asistat pe 21 noiembrie la inmanarea de catre presedintele socialist François Hollande a premiului fundatiei sale doctorului Denis Mukwege - angajat alaturi de femei din Republica Democratica Congo, care au fost violate, in sustinerea cauzei acestora - si organizatiei Femmes Africa Solidarité. El a parut sa mearga cu greu, la fel ca in ultimii ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.