Un cuplu de persoane care s-a prezentat ca fiind romi a obtinut sute de dolari in doar doua ore de cersit, folosindu-si copiii in acest scop, in parcarea unui supermarket din orasul Modesto, in California (vest), potrivit politiei, relateaza postul WFMY News2, afiliat CBS, in pagina electronica.

Potrivit postului, cuplul a fost avertizat de catre autoritati sa nu mai cerseasca, iar politia orasului a precizat ca familia a fost vazuta cersind in zona de aproximativ zece ori. Politia a gasit cuplul dupa ce a primit mai multe plangeri si a anuntat ca acesta a obtinut aproape 400 de dolari in numerar si bonuri cadou, in doua ore de cersit.

"Au spus ca sunt romi", a declarat un cumparator, Wendy Ducos, care a adaugat ca a vazut cuplul cersind in mod regulat. "Cred ca erau doi copii mici cu ei", a spus el, scrie MEDIAFAX.

Potrivit investigatorilor, Marian Hornea, in varsta de 27 de ani, si Elena Hornea, in varsta de 25 de ani, au folosit o pancarta pe care se putea citi ca au nevoie de un loc de munca. De asemenea, ei s-au folosit in acelasi scop de copiii lor minori, in varsta de cinci si sapte ani, pentru a beneficia de simpatia cumparatorilor.

Politia a mai declarat ca cei doi aveau chitante care dovedeau ca au efectuat transferuri in valoare de mii de dolari catre rude in Romania. Cuplul a spus politistilor ca a folosit o lista cu anumite locuri din orase californiene pentru a cersi bani cu scopul de a-i trimite unor membri ai familiei.

Dupa ce au fost interogati de politie, cei doi au fost citati si eliberati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.