Iranul va participa la Conferinta de pace Geneva II privind Siria, incepand de miercuri, a anuntat duminica secretarul general al ONU Ban Ki-moon.

Iranul s-a angajat sa joace "un rol pozitiv si constructiv" cu scopul de a pune capat conflictului sirian, care s-a soldat cu peste 130.000 de morti in aproape trei ani, a anuntat Ban Ki-moon.

Secretarul general al ONU a lansat aceasta invitatie la finalul unor discutii intense cu seful diplomatiei iraniene Mohammad Javad Zarif, care a acceptat sa fie prezent la Geneva. Aceasta invitatie arata ca toate partile-cheie legate de conflict vor fi prezente la Montreux, in Elvetia, la deschiderea conferintei, lansate la intiativa Statelor Unite si Rusiei, cu scopul de a gasi o solutie politica la conflict.

Negocieri intre Guvernul presedintelui Bashar al-Assad si opozitie urmeaza sa inceapa vineri la Geneva, scrie MEDIAFAX.

"Ministrul Zarif si cu mine convenim ca scopul negocierilor este crearea, prin consimtamant reciproc, a unui Guvern de tranzitie care sa dispuna de putere executiva deplina", a spus Ban Ki-moon.

"Pe aceasta baza s-a angajat domnul Zarif ca Iranul sa joace un rol pozitiv si constructiv la Montreux", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.