Presedintele Barack Obama a apreciat ca fumatul canabisului nu este mai periculos decat consumul de alcool, dar considera ca aceasta este "o idee proasta", potrivit unor fragmente dintr-un interviu exclusiv oferit revistei The New Yorker, publicat in editia de duminica.

Presedintele si-a exprimat totodata regretul fata de faptul ca tineri provenind din cadrul unor minoritati sarace din tara sa sunt mai susceptibili sa fie condamnati la inchisoare pentru ca au fumat iarba decat tinerii din mediile bogate.

"Dupa cum s-a dezvaluit, am fumat iarba atunci cand eram tanar si consider acest lucru un obicei prost si un viciu, nu foarte diferit de cel de a fuma tigari, pe care l-am avut de cand eram tanar si pana la o varsta inaintata a vietii mele de adult", a spus Obama, potrivit revistei, scrie MEDIAFAX.

"Nu cred ca este mai periculos decat alcoolul", a adaugat el.

Presedintele a precizat ca le-a avertizat pe cele doua fiice ale sale, Sasha si Malia, ca "este o idee proasta, o pierdere de timp si nu prea sanatoasa" sa fumezi canabis.

In opinia lui Obama, "tinerii din clasa medie nu ajung la inchisoare pentru ca au fumat iarba, insa copii saraci da".

"Iar copiii de origine afro-americana si hispanica sunt mai adesea mai saraci si au mai putine sanse sa aiba resursele si sustinerea necesare pentru a evita pedepse foarte severe si nemeritate", a mai spus presedintele american.

El a salutat decizia recenta a statelor Colorado si Washington de a legaliza marijuana, adaugand ca "este important pentru o societate sa nu se confrunte cu o situatie in care o mare parte a oamenilor a incalcat, la un moment sau altul, legea, iar doar o mica parte este pedepsita pentru acest lucru".

Insa "cei care afirma ca legalizarea (consumului de) marijuana este panaceul si ca acest lucru va solutiona toate problemele sociale, cred ca probabil exagereaza", a mai apreciat seful statului american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.