Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, situata pe varful Muntelui Corvocado, a fost afectata de fulgere, joi, in timpul unei furtuni puternice, si urmeaza sa fie restaurata, conform independent.co.uk.

Furtuna puternica a inundat joi strazile din Rio de Janeiro, iar alimentarea cu electricitate a fost intrerupta in unele cartiere.

Fulgerele au ciobit o parte din degetul mare de la mana dreapta a statuii lui Iisus, care are o inaltime de 38 de metri.

Situata pe varful Muntelui Corvocado, in padurea Tijuca, statuia este frecvent afectata de fulgere, in timpul furtunilor violente.

In 2010, statuia, aflata in custodia Arhidiocezei din Rio de Janeiro, a fost supusa unor lucrari de restaurare a fetei si a mainilor, a caror valoare s-a ridicat la 4 milioane de dolari, scrie MEDIAFAX.

Statuia, realizata in anul 1931, va fi restaurata in curand, a declarat parintele Omar Raposo, reprezentantul Arhidiocezei, adaugand ca aceasta poseda inca rezerve din piatra utilizata la realizarea monumentului, in urma cu peste opt decenii.

In 2010, statuia a fost vandalizata de un grup de raufacatori, care au acoperit capul si pieptul acesteia cu grafitti, folosind schelele ridicate pentru restaurare ca sa ajunga pe varful muntelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.