Presedintele cecen, Ramzan Kadirov, a afirmat ca are certitudinea de "99,9 %" ca liderul rebelilor islamisti din Caucazul rus, Doku Umarov, a murit si nu mai ameninta cu nimic organizarea Jocurilor Olimpice de la Soci.

"Suntem siguri de acest lucru in proportie de 99,9 la suta. Am spus deja in trecut ca este mort, dar de aceasta data avem inregistrarea conversatiei pretinsilor emiri, care vorbesc despre moartea sa, isi prezinta condoleante si discuta despre candidatura unui nou emir", a declarat Ramzan Kadirov, potrivit unui comunicat postat vineri pe site-ul sau oficial.

"De aceea toate afirmatiile privind amenintarile pentru Jocurile Olimpice de la Soci sunt absolut fara fundament", a adaugat el.

O sursa din cadrul serviciilor secrete ruse, contactata de agentia Interfax, a afirmat ca nu poate confirma acest lucru.

"Nu putem confirma ca Doku Umarov a fost ucis. Nu avem aceasta informatie", a declarat aceasta sursa.

"Emirul Caucazului" si seful rebeliunii cecene, Doku Umarov, a fost declarat mort in mai multe reprize in trecut, fara ca aceasta informatie sa fie confirmata, scrie MEDIAFAX.

Intr-un mesaj video filmat intr-o padure si postat pe Internet in iulie, Doku Umarov jura ca "va impiedica prin toate mijloacele" organizarea Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, un oras rusesc situat pe malul Marii Negre si la poalele Muntilor Caucaz.

Temerile de a vedea aceste amenintari puse in aplicare au fost intarite de doua atentate sinucigase soldate in total cu 34 de morti la 29 si 30 decembrie la Volgograd, un oras din sudul Rusiei. Acestea nu au fost revendicate pana in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.