Seulul a respins oferta Phenianului de a pune capat unor insulte reciproce si a repetat ca manevrele militare comune cu Washingtonul, prevazute, ca in fiecare an, in februarie, vor avea loc in pofida amenintarilor regimului stalinist.

"Noi nu insultam Coreea de Nord. Nu putem sa punem capat unui lucru care nu exista", a declarat pentru presa Kim Eui-do, un purtator de cuvant al Ministerului sud-coreean al Unificarii, insarcinat cu relatia intre cele doua Corei.

Nord-coreenii au propus joi seara ca vecinii si rivalii lor sa inceteze "orice act de provocare si insulte" incepand de la 30 ianuarie, ajunul Anului Nou, o oferta surprinzatoare, pornind de la Comisia Apararii Nationale, cea mai puternica entitate militara nord-coreeana.

Aceasta oferta este pur teoretica, apreciaza Ministerul Unificarii, avand in vedere ca singurele provocari si insulte provin de la Phenian, apreciaza institutia, scrie MEDIAFAX.

In pofida indemnurilor liderului nord-coreean Kim Jong-un la o cooperare mai importanta, Phenianul "a continuat sa ne insulte si sa ne ameninte", a declarat purtatorul de cuvant.

In ceea ce priveste exercitiile militare anuale comune cu Statele Unite, asimilate de catre regimul stalinist cu pregatirea unei invazii a Coreei de Nord, ele se vor desfasura conform programarii, a adaugat purtatorul de cuvant. "Sunt exercitii de aparare de rutina, ca toate cele efectuate de catre state suverane", a continuat el.

Phenianul a amenintat cu un "holocaust dincolo de orice imaginatie", in cazul desfasurarii exercitiilor, niste amenintari "obisnuite".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.