Inaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a avertizat grupurile opozitiei siriene ca executiile extrajudiciare, care s-au multiplicat recent in nordul tarii, pot fi considerate crime de razboi.

"In ultimele doua saptamani, am primit informatii despre numeroase executii in Alep, Idlib si Raqa de catre grupari radicale ale opozitiei, in special de catre organizatia Stat Islamic in Irak si Levant" (SIIL), a declarat Pillay intr-un comunicat citat de AFP.

"Chiar daca cifrele exacte raman greu de verificat, informatiile credibile de care dispunem sugereaza ca numerosi civili si combatanti au fost executati de la inceputul acestui an", precizeaza comunicatul.

Organizatia Stat Islamic in Irak si Levant (SIIL), afiliata retelei teroriste Al-Qaida, este implicata in confruntari armate cu grupuri islamiste moderate, in nordul Siriei, scrie MEIDAFAX.

"Executarea civililor si a persoanelor care nu participa la ostilitati constituie incalcari flagrante ale dreptului international si dreptului umanitar, putand fi considerate crime de razboi", subliniaza oficialul ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.