Prima Doamna a Statelor Unite Michelle Obama a decis sa promoveze o noua cauza, si anume educatia tinerilor americani, in special a celor defavorizati, a anuntat sotia presedintelui american miercuri.

Michelle Obama a promis, intr-un discurs, ca va vorbi mai mult, in cei trei ani in care se va afla la Casa Alba, despre "tragedia" tinerilor care isi abandoneaza studiile si nu obtin o diploma.

"Stim ca acesti tineri ar putea fi noua generatie de salariati, de inventatori, de lideri", a declarat Prima Doamna, care provine dintr-o familie modesta de la Chicago si care a absolvit la prestigioasele universitati Princeton si Harvard cu burse de studii.

De cand s-a instalat la Casa Alba impreuna cu sotul sau, presedintele Barack Obama, in urma cu cinci ani, Michelle Obama a adoptat cauze si a luptat impotriva obezitatii in randul copiilor si pentru sustinerea familiilor militarilor, doua dosare complementare unor initiative ale administratiei democrate, si anume reformarea domeniului asigurarilor pe caz de boala si retragerile din Irak si Afganistan.

Efortul Primei Doamne de sensibilizare a tinerilor fata de importanta studiilor reprezinta un ecou al altui obiectiv anuntat de sotul sau, care nutreste ambitia de a vedea Statele Unite pe primul loc in lume in privinta proportiei detinatorilor de diplome universitare in categorii de varsta pana in 2020, scrie MEDIAFAX.

"Pana cand imi voi incheia rolul de Prima Doamna (...), voi face tot ceea ce voi putea pentru a promova aceste masuri, vorbind in mod direct cu tinerii", a declarat Michelle Obama, cu o zi inaintea unei reuniuni la Casa Alba cu conducatori ai unor universitati, cu obiectivul sa ii convinga sa deschida si mai larg portile institutiilor lor celor mai devaforizati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.