Senatori americani au avertizat miercuri ca iau in considerare impunerea unor sanctiuni Ucrainei si refuzul de a acorda vize persoanelor responsabile de represiunea manifestatiilor prooccidentale de la Kiev.

"Nu ramanem surzi la apelurile acelor persoane curajoase care manifesteaza, ghidate de dorinta si speranta lor de libertate", a afirmat Robert Menendez, presedintele Comitetului de Afaceri Externe din Senat.

Kievul este de peste o luna teatrul unei importante miscari de contestare impotriva regimului presedintelui ucrainean Viktor Ianoukovitch, dupa refuzul de a se apropia de Uniunea Europeana, in favoarea Rusiei, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 50.000 de persoane au manifestat duminica la Kiev impotriva agresarii fostului ministru ucrainean de Interne Iuri Lutenko, vineri, in timpul unor ciocniri cu politia. Adjunctul secretarului de Stat american pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, a afirmat miercuri ca "toate mijloacele aflate la dispozitia Guvernului sunt pe masa", inclusiv sanctiunile.

Totusi, republicanul Robert Menendez a declarat ca Senatul al putea prelua initiativa.

"Daca administratia presedintelui (ucrainean Victor) Ianukovici va continua sa actioneze intr-o astfel de maniera impotriva concetatenilor sai, nu sunt sigur ca vom putea astepta pana cand Departamentul de Stat va adopta sanctiuni sau va revoca vize celor care au comis aceste acte", a declarat el.

Nuland, care a efectuat doua vizite la Kiev, a denuntat actul de violenta impotriva lui Lutenko, precum si "toate celelalte actecriminale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.