Acordul in domeniul nuclear dintre Teheran si marile puteri, incheiat la sfarsitul lui noiembrie, va fi pus in aplicare incepand cu 20 ianuarie, a anuntat duminica Ministerul iranian de Externe.

"Punerea in aplicare a planului de actiune comun va incepe la 20 ianuarie", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Marzieh Afkham, citat de agentia Mehr.

Negociatorul iranian, viceministrul de Externe Abbas Araghchi, urmeaza sa participe, duminica seara, la o conferinta de presa pe aceasta tema, a anuntat presa locala, potrivit MEDIAFAX.

Iranul si Grupul 5+1 (China, Franta, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite si Germania) au incheiat pe 24 noiembrie un acord pe o perioada de sase luni care limiteaza activitatile nucleare ale Teheranului in schimbul unei relaxari a sanctiunilor occidentale.

Occidentul suspecteaza Iranul ca incearca sa fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.