Un proxenet din Statele Unite condamnat pentru tentativa de omor a dat in judecata compania Nike, argumentand ca pantofii sport cu care era incaltat cand a comis agresiunea nu contineau avertismente ca puteau fi folositi ca arma letala, informeaza Fox News.

Sirgiorgio Clardy, un proxenet din statul american Oregon, cere despagubiri de 100 de milioane de dolari (73 de milioane de euro) din partea companiei Nike, acuzand producatorul de incaltaminte ca nu avertizeaza clientii asupra faptului ca pantofii sport pot fi folositi ca arma letala.

Sirgiorgio Clardy a fost gasit vinovat de tentativa de omor dupa ce, fiind incaltat cu pantofi Jordan Nike, l-a atacat cu picioarele pe un barbat, intr-un hotel din Portland, dupa ce acesta beneficiase de serviciile uneia dintre prostituatele sale fara a plati. Barbatul a primit mai multe lovituri cu picioarele in zona fetei si a avut nevoie de copci si de operatie estetica, scrie mediafax.

Proxenetul Sirgiorgio Clardy, in varsta de 26 de ani, a fost gasit vinovat de tentativa de omor si condamnat la 100 de ani inchisoare cu posibilitate de eliberare conditionata dupa 36 de ani.

Din inchisoare, Clardy s-a adresat presedintelui Nike, Phil Knight, acuzand ca pantofii sport pe care ii purta nu contineau avertisment scris ca pot fi utilizati ca arma letala. Compania Nike inca nu a comentat acuzatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.