Diplomatii rusi au reafirmat, vineri, sustinerea Moscovei pentru presedintele Siriei, Bashar al-Assad, in "lupta impotriva grupurilor teroriste", in cursul unei intrevederi cu Wendy Sherman, subsecretar de Stat american pentru Afaceri Politice, relateaza AFP.

"Oficialii rusi au pus accentul pe importanta unirii eforturilor reprezentantilor Guvernului sirian si celor ai opozitiei cu orientare patriotica in combaterea grupurilor teroriste care ameninta nu doar Siria, ci si stabilitatea regionala", precizeaza Ministerul rus de Externe, potrivit MEDIAFAX.

Subsecretarul de Stat american Wendy Sherman nu a facut nicio declaratie dupa intrevederea pe care a avut-o cu Mihail Bogdanov si Ghennadi Gatilov, secretari de stat in Ministerul rus de Externe.

"Conferinta de pace Geneva II trebuie sa marcheze inceputul negocierilor intersiriene", a subliniat Ministerul rus de Externe.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si confruntari intre grupuri insurgente afiliate opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul violentelor este, potrivit diverselor estimari, intre 100.000 si 120.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.