International13 Ianuarie 2014

Lectura de un minut

Biserica ortodoxa rusa a sugerat, vineri, organizarea unui referendum pentru a interzice relatiile intre homosexuali, o situatie care ar conduce la criminalizarea relatiilor intre persoane de acelasi sex, asa cum era pe vremea Uniunii Sovietice.

"Ar trebui ca aceasta problema sa fie discutata in societate, dat find ca puterea este in mainile poporului", a declarat, potrivit AFP, parintele Vsevolod Ciaplin, purtatorul de cuvant al Bisericii ortodoxe ruse, intr-un interviu acordat cotidianului Izvestia.

"Sunt convins ca relatiile sexuale de acest fel trebuie excluse total din societatea noastra. Daca vom reusi acest lucru prin convingeri morale, ar fi cu atat mai bine. Iar daca ne raportam la lege, sa intrebam oamenii daca sunt pregatiti pentru asa ceva", a adaugat parintele Ciaplin, sugerand organizarea unui referendum, scrie MEDIAFAX.

"Majoritatea cetatenilor trebuie sa stabileasca ce inseamna infractiune in Rusia", a subliniat parintele Ciaplin.

Pana in anul 1993, homosexualitatea era considerata in Rusia o infractiune pasibila de pana la opt ani de inchisoare, fiind catalogata drept boala psihica pana in anul 1999.

Citeste si:
Rusia testeaza noul vaccin impotriva coronavirusului pe animale
Rusia testeaza noul vaccin...

In 2013, Rusia a adoptat o lege care prevede amenzi si chiar inchisoare pentru "propaganda" homosexuala in randul minorilor.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.