Serviciul insarcinat cu securitatea Kremlinului (FSO) va consolida supravegherea bloggerilor critici la adresa puterii ruse, echipandu-se cu un sistem care creeaza baze de date si furnizeaza situatii zilnice, scrie ziarul Izvestia in editia de vineri.

Cotidianul, care citeaza o sursa apropiata serviciului, subliniaza ca sisteme de supraveghere exista deja, dar ca administratia a decis "sa nu piarda timpul, ci sa incredinteze aceasta parte de activitate unor informaticieni profesionisti".

O licitatie a fost lansata in vederea echiparii unui sistem centralizat de culegere de informatii publicate pe Internet, cu un buget de maximum 31,8 milioane de ruble (aproximativ 700.000 de euro), precizeaza Izvestia, potrivit MEDIAFAX.

Obiectivul este de a crea o baza de date cu cetateni care au o opinie "negativa" despre putere si de a furniza o situatie zilnica a postarilor despre presedinte, administratia acestuia, premier sau opozitie, adauga ziarul.

Sursa contactata de Izvestia ofera asigurari ca nu este vorba despre "strangere a surubului", ci de a "anticipa" anumite incidente, prin detectarea dinainte a organizarii unor actiuni de protest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.