Guvernul turc a depus in Parlament un proiect de lege care prevede instituirea unui control foarte strict in domeniul online, autorizand supravegherea activitatilor utilizatorilor sau blocand cuvinte-cheie, anunta surse parlamentare.

Textul ar urma sa permita autoritatii guvernamentale pentru telecomunicatii sa limiteze accesul la site-uri cu continut video si sa pastreze doi ani dosarul activitatilor online ale unui internaut.

"Proiectul are rolul protejarii familiei, copiilor si tinerilor de informatii care incurajeaza consumul de droguri, abuzurile sexuale si sinuciderile", potrivit unor surse guvernamentale citate de ziarul Hürriyet.

Conform cotidianului, Guvernul islamisto-conservator intentioneaza sa creeze o noua entitate la care sa fie obligati sa se afilieze toti administratorii site-urilor online, scrie MEIDAFAX.

Intr-un raport privind transparenta publicat in decembrie 2013, compania Google a clasat Turcia in aceeasi categorie cu China la capitolul cenzura online.

"Turcia nu este China si nu va deveni niciodata", a dat insa asigurari vicepremierul turc Huseyin Celik.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.