O canadianca intoarsa dintr-o calatorie in China a murit la inceputul anului din cauza virusului gripei aviare de tip H5N1, primul caz mortal in America de Sud, a anuntat, miercuri, ministrul canadian al Sanatatii, Rona Ambrose.

"Sunt aici ca sa confirm primul caz de H5N1, cunoscut de asemenea ca gripa aviara, in America de Nord", a declarat Ambrose.

Decesul locuitoarei din Alberta (vestul Canadei) este un "caz izolat", a apreciat Rona Ambrose.

Femeia care a decedat a inceput sa resimta simptome dupa ce a efectuat un zbor cu compania Air Canada intre Beijing si Vancouver la 27 decembrie. Ea si-a continuat calatoria cu un alt zbor, cu destinatia Edmonton, in provincia Alberta. Starea sa de sanatate s-a agravat rapid si a fost nevoita sa se duca la spital, unde a decedat la 3 ianuarie, a precizat responsabilul pentru Sanatate din Alberta, James Tallbot, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 650 de cazuri de gripa aviara au fost inregistrate in 15 tari in ultimii zece ani, cu o rata a mortalitatii de 60%, a notat el.

Autoritatile chineze, dar si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), au fost prevenite in legatura cu acest deces, au anuntat oficialii canadieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.