Guvernul turc a continuat miercuri procesul de epurare a politiei nationale pe fondul scandalului de coruptie care il afecteaza, destituind numerosi sefi de politie, a anuntat agentia de presa Dogan.

Printre sefii de politie demisi printr-un decret al Ministerului de Interne se numara unii ai unor orase mari precum Ankara, Izmir (vest), Antalya (sud) si Diyarbakir (sud-est).

Adjunctul sefului departamentului pentru siguranta nationala a fost, de asemenea, destituit, precizeaza agentia.

Guvernul islamo-conserator vrea epurarea politiei de elemente loiale confreriei religioase a predicatorului Fethullah Gülen, care traieste in Statele Unite, scrie MEDIAFAX.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat aceasta confrerie puternica, ce a fost multa vreme aliatul sau si a avut o mare influenta in magistratura si politie, ca a complotat pentru a-l destabiliza, instrumentand o vasta ancheta de coruptie care a cuprins anturajul sau si a provocat o criza politica majora.

De la primul val de arestari, la 17 noiembrie, mai multe sute de politisti gradati au fost demisi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.