Statele Unite se confrunta cu un val de frig polar nemaiintalnit in ultimii 20 de ani, insotit de caderi abundente de zapada si ploi inghetate.

Acest val de ger, inedit in ultimii zece ani, insotit de ninsori si ploi inghetate, a provocat circa zece morti in mai putin de o saptamana. Plecat din nordul Statelor Unite si Canada vecina, valul de frig s-a extins in Midwest si ameninta chiar regiunile situate mai in sud si ferite in mod traditional, precum Tennessee si Alabama, scrie mediafax.

Recordul de temperatura negativa a fost consemnat luni in statul Montana, din nord-vest, unde mercurul termometrelor a coborat pana la -53 de grade Celsius. Dar serviciile meteo estimeaza ca ce este mai greu urmeaza sa vina, alte recorduri fiind asteptate pentru ziua de marti, potrivit jurnalul.ro.

Mii de zboruri au intarzieri sau au fost anulate, precum cele de pe aeroportul international O'Hare din Chicago, unul dintre cele mai frecventate, sau la New York, duminica. Potrivit unui site specializat flightaware.com, peste 4.200 de zboruri cu sosire sau plecare din Statele Unite au inregistrat intarzieri duminica.

La New York, aeroportul John F. Kennedy a fost inchis timp de doua ore duminica dimineata, dupa iesirea de pe pista a unui avion care a derapat din cauza ploilor inghetate si ninsorii. In Colordao, un stat situat la limita zonei afectate de valul de frig, un avion care transporta trei persoane s-a prabusit la pranz la aterizarea pe aeroportul Aspen, provocand moartea unei persoane.

Printre cei aproximativ zece morti se numara un angajat de la intretinerea drumurilor zdrobit de o gramada de sare in regiunea Philadelphia si o femeie in varsta de 71 de ani care suferea de Alzheimer si care a murit de frig dupa ce s-a ratacit in statul New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.