Un judecator spaniol a inculpat-o marti pe fiica regelui Juan Carlos, Infanta Cristina, pentru frauda fiscala si spalare de capital, si a convocat-o pentru 8 martie, a anuntat un tribunal de la Palma de Mallorca.

Este pentru prima data cand un membru al Familiei Regale este vizat in mod direct de ancheta pentru coruptie impotriva lui Iñaki Urdangarin, sotul Infantei Cristina, un lucru care a afectat foarte puternic imaginea monarhiei.

Aceasta inculpare are loc in cel mai nepotrivit moment pentru regele Juan Carlos, care a implinit duminica varsta de 76 de ani si care a asistat luni la o ceremonie militara vizibil obosit, in carje, in prima sa aparitie publica de cand a fost supus unei operatii la nivelul coapsei, pe 21 noiembrie, scrie MEDIAFAX.

Judecatorul José Castro de la tribunalul de la Palma de Mallorca, in Baleare, care anchereaza acest caz din 2010, a trecut peste opozitia parchetului si a inculpat-o pe Cristina, in varsta de 48 de ani, pentru "presupuse delicte fiscale si spalare de capitaluri".

In primavara lui 2012, judecatorul a acuzat-o pentru prima data pe Infanta pentru trafic de influenta, dar aceasta decizie a fost anulata in urma unui recurs al parchetului.

Judecatorul incearca sa stabileasca daca fiica regelui are legatura cu presupuse activitati frauduloase ale sotului ei.

Iñaki Urdangarin, in varsta de 45 de ani, un fost campion olimpic la handbal, care a devenit om de afaceri, este suspectat ca a deturnat suma de 6,1 milioane de euro, fonduri publice, impreuna cu fostul sau asociat Diego Torres, in perioada 2004-2006, pe cand prezida o societate nonprofit, Institutul Noos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.