Guvernul turc a concediat 350 de politisti in cadrul scandalului politico-politienesc ce afecteaza tara, a anuntat marti presa.

Optzeci dintre politistii concediati sunt sefii serviciilor raspunzatoare de lupta impotriva fraudelor economice, a contrabandei si a crimei organizate la Ankara, potrivit agentiei de presa Dogan, scrie MEDIAFAX.

De la primele arestari care au avut loc la inceputul scandalului, la 17 noiembrie, Guvernul a sanctionat deja zeci de oficiali de rang inalt din cadrul politiei, printre care seful politiei de la Istanbul, acuzati ca nu l-au informat in legatura cu evolutia anchetei judiciare care ameninta stabilitatea Cabinetului turc.

Premierul islamo-conservator Tayyip Erdogan a declansat, de asemenea, un atact dur la adresa justitiei, procedand la numirea mai multor magistrati considerati siguri din punct de vedere politic, intr-o incercare de a opri ancheta.

In ultimele trei saptamani, Erdogan a acuzat in mod indirect confreria predicatorului musulman Fethullah Gülen ca se afla la originea unui "complot" care vizeaza destabilizarea Guvernului, cu trei saptamani inaintea alegerilor muncipale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.