Starea sanatatii fostului premier israelian Ariel Sharon, aflat in coma de opt ani, s-a degradat si mai mult, a anuntat luni spitalul in care este internat, relateaza AFP.

Sanatatea lui Sharon, in varsta de 85 de ani, care este inconstient de cand a suferit un atac cerebral pe 4 ianuarie 2006, se deterioreaza incepand de la 1 ianuarie, transmite MEDIAFAX.

In pofida unei "stabilizari" a functiei cardiace, deteriorarea "altor functii vitale" ale pacientului, ca cele sustinute de rinichi, plamani si ficat continua, a anuntat directorul Spitalului Sheba de la Tel Hashomer, in apropiere de tel Aviv, doctorul Zeev Rotstein, citat de presa.

"Riscul la adresa vietii sale a crescut", a conchis el, apreciind ca, doar daca nu va avea loc un "miracol", "situatia continua sa se degradeze zi de zi".

Sharon va ramane in istorie ca cel care a pregatit si condus, in 1982, invazia Libanului vecin, la vremea respectiva el ocupand functia de ministru al Apararii, dar si ca primul sef al unui Guvern israelian care a efectuat o retragere dintr-o parte a teritoriilor palestiniene, ocupate incepand din 1967.

O comisie de ancheta a stabilit in privinta responsabilitatii lui Sharon ca acesta nu a prevazut si nici nu a impiedicat masacre in taberele palestiniene de refugiati de la Sabra si Shatila, la Beirut, in septembrie 1982, comise de catre o militie crestina aliata Israelului.

El a fost nevoit sa demisioneze, ceea ce nu l-a impiedicat sa devina premier in 2001, post in care a fost reconfirmat in 2003.

In 2005, intr-o perioada in care era considerat un campion al colonizarii, el a procedat la evacuarea din Fasia Gaza a celor aproximativ 8.000 de colonisti care s-au instalat in regiune la incurajarile sale.

El a fost criticat dur din cauza acestei decizii, atat de catre o mare parte a dreptei, cat si de catre grupul de lobby al colonistilor.

Sharon a fost spitalizat pe 18 decembrie 2005 in urma unui "usor atac cerebral" dupa care a recuperat rapid. Dar pe 4 ianuarie 2006 a intrat intr-o coma profunda, dupa un "atac cerebral grav".

Citeste si:
Cum afectează alegerea unui aparat de aer conditionat calitatea vieții
Cum afectează alegerea unui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.