Papa Francisc a cerut o reexaminare a comportamentului Bisericii Catolice fata de copiii cuplurilor de acelasi sex si cuplurilor divortate, avertizand impotriva unei atitudini care ar insemna "inocularea unui vaccin impotriva credintei".

"Numarul de copii scolarizati ai caror parinti s-au despartit este foarte mare", a declarat Papa Francis intr-un discurs sustinut in fata membrilor Uniunii Internationale a Superiorilor Generali.

Papa considera ca structura traditionala a familiei este pe cale sa se schimbe, iar Biserica sa trebuie sa se adapteze noilor circumstante. Francisc a apreciat ca cei insarcinati cu educatia este necesar sa se intrebe "cum sa invete despre Cristos o generatie in transformare".

"Este necesar sa avem grija sa nu le inoculam un vaccin impotriva credintei",
a subliniat el.

In pofida faptului ca Biserica se afla in conflict cu lesbienele, gay-i, bisexualii si comunitatea trasgender pe tema casatoriei intre persoane de acelasi sex si homosexualitatii, incercarile de deschidere din partea Papei Francisc au fost apreciate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.