Israelul i-a ucis pe cei mai multi dintre autorii atentatelor impotriva sediului Asociatiei israeliene de ajutor reciproc (AMIA) si a ambasadei sale la Buenos Aires, in anii 1990, a afirmat joi intr-un interviu fostul ambasador israelian in Argentina Itzhak Aviran.

"Marea majoritate a vinovatilor nu se mai afla pe aceasta lume si noi insisi am facut asta", a declarat Itzhak Aviran pentru Agentia Evreiasca de Informatii (Agencia Judia de Noticias, AJN), cu sediul la Buenos Aires.

Itzhak Aviran a facut aceste declaratii inedite, dupa ce a fost intrebat despre comemorarea a 20 de ani de la comiterea acestor atentate, autorii carora inca nu au fost judecati, scrie MEDIAFAX.

La 18 iulie 1994, explozia unei bombe in fata sediului AMIA, in capitala Argentinei, s-a soldat cu moartea a 85 de persoane si ranirea altor cateva sute.

Doi ani mai devreme, la 17 martie 1992, 29 de persoane au fost ucise intr-un atentat impotriva ambasadei Israelului.

"Nici Carlos Menem (presedintele Argentinei in perioada 1989-1999), nici Fernando de la Rua (1999-2001), nici alti succesori ai lor nu au facut tot ce trebuia pentru a elucida aceasta drama", a denuntat Itzhak Aviran, ambasador israelian la Buenos Aires in perioada 1993-2000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.