Cercetatori au oferit asigurari, joi, ca, in pofida faptului ca este imposibila prezicerea momentului in care va avea loc un cutremur, ei au stabilit in ce zona va avea loc viitorul cutremur important care ar urma sa afecteze China.

Potrivit acestui studiu, publicat in Seismological Research Letters, acest punct este un segment cu o lungime de aproximativ 60 de kilometri din falia Longmenshan, care demarcheaza platoul tibetan de bazinul Sichuan, in sud-vestul tarii.

Regiunea se afla sub presiune in urma cutremurelor din provincia Sichuan care au avut loc in 2008 si 2013, potrivit lucrarii.

Acest segment anume al faliei Longmenshan "este cel care prezinta cea mai mare probabilitate sa produca viitorul cutremur important in regiune", se subliniaza in studiul condus de catre Mian Liu de la Universitatea Missouri. Magnitudinea seismului ar putea fi sapte.

Falia Longmenshan este considerata, insa, "relativ sigura" pe o harta a riscurilor intocmita de catre Global Seismic Hazard Assessment Program, precizeaza studiul, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.