Nord-estul Statelor Unite se pregatea, joi, de o furtuna de zapada insotita de rafale puterice de vant care ar urma sa reduca temperaturile la pana la minus 12 grade Celsius la New York, resimtite ca minus 23 de grade Celsius, potrivit serviciilor nationale de meteorologie.

O alerta furtuna hibernala a fost decretata in statele New York, New Jersey si Pennsylvania si o partea din New England.

In statul New York, ea este in vigoare de joi seara pana vineri, la ora 13.00. Serviciul national de meteorologie prevede ninsori abundente, insotite de rafale de vant care ar putea atinge pana la 72 de kilometri pe ora, cu temperaturi resimtite ca fiind de minus 23 de grade Celsius la New York, vineri, si in sectorul Long Island, scrie MEDIAFAX.

Orasul New York asteapta un strat de zapada de 10-20 de centimetri si rafale de vant de pana la 56 de kilometri pe ora, un prim test pentru noul primar Bill de Blasio, care a preluat functia miercuri. "Suntem pregatiti", a declarat el joi dimineata.

Guvernatorul statului New York Andrew Cuomo a activat joi dimineata Centrul pentru operatiuni de urgenta si a invitat locuitorii sa foloseasca transportul in comun, avertizand populatia ca mai multe autostrazi ar putea fi inchise din cauza vremii nefavorabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.