Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 s-a produs duminica seara in nord-vestul orasului Napoli, in sudul Italiei, a anuntat Institutul National de Geofizica si Vulcanologie, citat de AFP.

Potrivit informatiilor oferite de catre autoritati, cutremurul "nu s-a soldat cu daune materiale sau victime".

Seismul a fost resimtit in jurul orei locale 18.08 (19.08, ora Romaniei), in toate regiunile din sudul Italiei, transmite MEDIAFAX.

Epicentrul cutremurului, situat la o adancime de 10,5 kilometri, potrivit INGV, a fost localizat in apropiere de Castello del Matese, in provincia Caserta.

Potrivit directorului INGV, Alberto Michelini, cutremurul a fost urmat de patru replici, cu magnitudini cuprinse intre 2,3 si 2,8.

Serviciul national de pompieri a anuntat ca in zonele afectate de cutremur nu a fost necesara nicio interventie din partea lor.

Intr-un comunicat, Protectia civila a subliniat ca premierul italian, Enrico Letta, "urmareste evolutia situatiei".

Primarul orasului, Luigi de Magistris, a afirmat, intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter, ca "pentru moment, nu au fost inregistrate victime sau daune materiale".

Locuitorii din Napoli au iesit in strazi, cuprinsi de panica, potrivit unor imagini aparute in presa italiana. Unele persoane, ca masura de precautie, au decis sa innopteze in automobilele lor.

La inceputul saptamanii, in Italia s-au produs mai multe cutremure de intensitate medie.

Italienii sunt in continuare traumatizati de cutremurul din 23 noiembrie 1980, produs in regiunile Campania si Basilicata si s-a soldat cu aproximativ 3.000 morti.

Mai recent, un seism produs la 6 aprilie 2009, in provincia L'Aquila, s-a soldat cu moartea a 300 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.