Ploile puternice care s-au abatut in decembrie asupra sud-estului Braziliei s-au soldat pana acum cu cel putin 44 de morti si peste 60.000 de refugiati si persoane fara adapost in statele Espirito Santo si Minas Gerais.

In statul Espirito Santo, vecin cu Rio de Janeiro, 27 de morti au fost inregistrati in urma precipitatiilor apreciate de autoritati ca fiind cele mai puternice din ultimii 90 de ani, a transmis apararea civila in cel mai recent bilant, precizand ca doar joi au murit opt persoane.

Doar in acest stat, 61.379 de persoane au fost evacuate.

"Va trebui sa reconstruim statul", a afirmat guvernatorul Renato Casagrande. In localitatile inundate, numeroase poduri si drumuri au fost distruse, scrie MEDIAFAX.

In statul Minas Gerais, unde ploile au inceput sa cada din octombrie si s-au intensificat in cursul ultimelor zile, au fost inregistrati 17 morti si 4.150 de persoane au fost nevoite sa isi abandoneze casele.

O femeie in varsta de 56 de ani a murit de Craciun intr-o alunecare de teren care i-a ingropat casa la Juiz de Fora, la 278 de kilometri de capitala statului Belo Horizonte, a precizat apararea civila.

Saptamana trecuta, sase persoane din aceeasi familie, printre care un copil in varsta de 7 ani, au murit intr-o alta alunecare de teren care le-a ingropat casa din Sardoa, in estul Minas Gerais.

In total 79 de comune din aceasta provincie sunt afectate iar in 26 dintre ele a fost decretata starea de urgenta.

Presedinta Dilma Rousseff a vizitat marti, in ajunul Craciunului, zonele sinistrate din Espirito Santo si a promis ajutor guvernamental familiilor afectate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.