Rafale puternice de vant si ploi abundente au afectat luni Franta si Marea Britanie unde doua persoane au murit, perturband puternic transporturile intre cele doua tari si privand mii de locuinte franceze de electricitate.

Un barbat si o femeie au murit in Marea Britanie in doua accidente separate. Corpul barbatului a fost gasit intr-un rau din nordul Angliei in timp ce femeia s-a inecat intr-un rau in apropiere de Bethesda, in Tara Galilor.

In Franta, un barbat de nationalitate rusa a fost cautat in largul coastelor Brest dupa ce a cazut de pe o nava cargo din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, cu valuri de pana la 6-7 metri si rafale de vant de aproape 120 de kilometri pe ora.

In cursul serii, aproape 18.000 de locuinte erau lipsite de electricitate intre intreaga regiune Bretania din vestul Frantei iar zborurile de pe aeroportul Brest au fost perturbate, scrie MEDIAFAX.

Transporturile feroviare au fost de asemenea afectate in nord-vestul tarii mai ales intre Caen si Cherbourg dupa ce un copac a cazut pe calea ferata.

Bretania si Normandia au fost afectate de furtuna "Dirk" insotita de vant puternic, iar in toata Franta 23 de departamente au fost plasate sub cod portocaliu pentru vant puternic.

In Mares Britanie, 30 de zboruri din 1.300 au fost anulate pe aeroportul Heathrow din Londra, primul din lume in ceea ce priveste numarul de pasageri. Majoritatea avioanelor afectate efectuau legaturi pe distante medii, iar pasagerilor li s-au oferit alte zboruri, conform unei purtatoare de cuvant a aeroportului.

Toate zborurile de pe aeroportul Southamptom, din sudul Angliei, care serveste zboruri pe distante scurte si medii au fost suspendate.

Companiile nationale de trenuri au redus de asemenea serviciile sau au anulat unele trenuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.