Scolile din Rusia vor trebui de-acum sa arboreze drapelul national pe cladiri si sa-i intampine pe elevi in prima zi de scoala cu imnul de stat, potrivit unui decret publicat luni pe site-ul Kremlinului.

Decretul, initiat de presedintele rus Vladimir Putin, are drept obiectiv sa contribuie la "educarea cetateniei si patriotismului".

Acesta prevede ca drapelul alb, albastru, rosu in benzi orizontale sa fie arborat in permanenta pe edificiile institutiilor scolare sau pe teritoriul lor, scrie MEDIAFAX.

Imnul national, a carui muzica a fost folosita ca imn sovietic, va trebui cantat atat in prima zi de scoala, care are loc pe 1 septembrie in Rusia, cat si la inceputul sau la sfarsitul "manifestatiilor publice consacrate sarbatorilor nationale sau municipale".

Aceste amendamente la legile in vigoare "privind drapelul rus" si "privind imnul rus" vor intra in vigoare la 1 septembrie 2014.

Citeste si:
Motanul rus Ahile a prognozat victoria Italiei
Motanul rus Ahile a prognozat...

Prezentand decretul, presedintele rus a apreciat acesta ca va contribui "la formarea de patrioti in randul tuturor tinerelor generatii".Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.